OVER ONS

Je kent ons misschien van ons Guesthouse in Kathmandu (The Valley Guesthouse) wat wij sinds 2008 met heel veel plezier runnen of van onze trektochten (Sherpaland). Helaas moest ons Guesthouse in Maart 2020 vanwege Corona tijdelijk dicht. Terwijl we in Lockdown zaten hebben we onze creatieve geest laten dwalen en is begin 2021 Sherpa-ko ontstaan.  

We wilden vooral producten maken waar we zelf blij van worden, met vrolijke, sprekende kleuren, de kleuren van Nepal. De meeste produkten zijn gemaakt van katoenen stoffen die in Nepal gebruikt worden om Kurtha's ( traditionele kleding voor de vrouwen)  van te maken. De notebooks met stoffen buitenkant zijn gemaakt van handgeschept papier. Maar we hebben ook vilten onderzetters ontworpen in allemaal mooie kleuren en unieke Mala's (kettingen) van edelstenen met een zilveren hanger. Alle producten zijn uniek en handgemaakt!

Sinds jaar en dag werken we al samen met verschilende werkplaatsen, zoals oa het naaiatelier van Tiom Laura/Marinka Home, een papier fabriekje en een vilt werkplaats, het lag dus voor de hand om samen met hun dit nieuwe avontuur aan te gaan.

We zijn blij en trots met onze eerste collectie :"Add a little flower to each day" die we in 2021 hebben met veel plezier hebben gemaakt. Het staat voor & nieuw geluk en we hopen dat er meer mensen blij van worden!

Lobsang & Martine Sherpa